Konversio-optimointi on yksi toimivan verkkokaupan tärkeimmistä elementeistä. Konversio-optimoinnilla pyritään saamaan asiakkaat tekemään halutut toimenpiteet sivustolla, kuten esimerkiksi tekemään tilaus.

Konversio-optimoinnilla kävijät muutetaan asiakkaiksi, liikevaihdoksi ja tulokseksi – ilman mainosbudjetin kasvattamista.

Pitkäjänteisellä testaamisella vältetään myös tilanteet, joissa muutokset heikentävät verkkosivuston tuottoa. Monesti asiat jotka suunnittelutiimistä tuntuvat järkeviltä ja hyviltä, voivat jopa laskea verkkokaupan tuottoa.

Se mikä näyttää ja tuntuu hyvältä, ei välttämättä toimi.

Elävästä elämästä:
Yksinkertaisempi tuotekortti nosti myyntiä

Asiakkaallemme oli tuotekortilla käytössä "5 hyvää syytä ostaa meiltä" -infolaatikko, jossa oli korostettu mm. nopeaa toimitusta ja 30 päivän palautusoikeutta.

Testasimme tuotekortista vaihtoehtoa, jossa tätä laatikkoa ei näkyisi.

Tuotekortin ulkonäkö muuttui yksinkertaisemmaksi ja pitkäjänteinen testaaminen osoitti, että jos laatikkoa ei näy, on kokonaistuotto yli 20% parempi.

Miten kävijät saadaan ostoksille?

Konversio-optimoinnilla pyritään etsimään ja poistamaan ne asiat, jotka häiritsevät haluttujen toimenpiteiden suorittamista tai lisäämään uusia asioita, jotka houkuttavat suorittamaan halutun toimenpiteen. Yleensä verkkokaupassa kyse on esimerkiksi tilauksen suorittamisesta tai vaikkapa kanta-asiakkaaksi liittymisestä.

Kävijän kokema uskottavuus ja luottamus kaupan suhteen ovat yleensä ratkaisevimpia ostopäätökseen vaikuttavia tekijöitä. Ne seikat jotka vaikuttavat asiakkaiden ostopäätöksiin, ohjaavat kohti haluttuja päämääriä ja toimivat asiakkaiden mielestä, löytyvät konversio-optimoinnin kautta ja tuovat tulosta.

Ulkoasun rakennetta muuttamalla voidaan saada merkittäviä vaikutuksia kaupan kokonaistuottoon. Myös jokin pieni yksinkertainen asia, kuten "lisää ostoskoriin" -painikkeen väri tai yksinkertaisempi tuotekortti voivat nostaa kokonaistuottoa merkittävästi.

Varmin tie onnistuneisiin tuloksiin on ottaa konversio-optimointi verkkokaupan vakiotyökaluksi, testata systemaattisesti eri vaihtoehtoja ja tehdä rohkeasti muutoksia, jotka ohjaavat asiakasta kohti haluttuja toimenpiteitä.

Kuinka moni ostaa ja mitkä ovat vaikutukset?

Yleinen konversio- eli ostoprosentti verkkokaupoilla on 1-2,5%.

Esimerkiksi 1000 kävijää 1% konversioprosentilla tarkoittaa 10 tilausta.

Jos keskimääräinen tilaus on 150 euroa, syntyy 10 * 150 euroa = 1500 euroa kauppaa. Jos konversioprosenttia parannetaan 30%, tuottaa samat 1000 kävijää nyt 13 * 150 euroa = 1950 euroa.

Konversio-optimoinnilla nostetaan jo olemassa olevan kävijävirran ostomääriä. Näin mainosbudjettia ei tarvitse kasvattaa ja hukata kasvanutta myyntiä uudelleen mainosbudjettiin. 

Konversio-optimoinnilla muutat kävijät asiakkaiksi, liikevaihdoksi ja tulokseksi!

Soita Tommille 0408205088 ja kysy lisää!

Joomla SEF URLs by Artio

Palvelut