Mobiilioptimoinnilla varmistetaan verkkokaupan tai -sivujen toimiminen erinomaisesti myös älypuhelimien tai tablettien pienemmillä näytöillä.

Sulavasti toimiva kokonaisuus mobiililaitteilla varmistaa asiakkaidenne tyytyväisyyden ja saa myös mobiilikäyttäjät ostamaan.

Elävästä elämästä:
Mobiiliystävällinen kauppa nousuun Googlessa

Asiakkaallamme on kaksi eri verkkokauppaa lähes samanlaisella valikoimalla, toinen mobiilioptimoituna ja toinen ei.

Googlen hakualgoritmin uudistuksen jälkeen mobiiliystävällisesti rakennettu kauppa nousi ei-mobiiliystävällisen kaupan ohi, vaikka aiemmin tilanne oli juuri toisinpäin.

Hyvin pian kävi selväksi, että mobiiliyhteensopivan kaupan nousun myötä ei-mobiilissa olevan verkkokaupan kauppa alkoi laskea kuin lehmän häntä.

Mobiiliyhteensopivan kaupan rakentaminen pelasti lukuisien kauppojen menetykseltä mobiiliyhteensopivalle kilpailijalle.

Panostaminen mobiiliyhteensopivaan kauppaan maksoi itsensä nopeasti moninkertaisena takaisin.

Miksi mobiililla on merkitystä?

Mobiilikäyttäjien määrät kasvavat huimaa kyytiä koko ajan. Jopa yli 50% kauppojen ja sivustojen liikenteestä tulee mobiililaitteiden kautta.

Ihmiset etsivät tietoa ja tekevät entistä enemmän ostopäätöksiä liikenteessä ollessaan, puhelimella tai tabletilla 'surffaillen'. Esimerkiksi tarjousten, valikoiman ja aukioloaikojen etsiminen mobiililaitteilla on yleistä.

Huhtikuussa 2015 Google otti käyttöön uuden hakualgoritmin, joka ryhtyi suosimaan mobiilioptimoituja sivustoja mobiililaitteilla muuttaen näin hakutuloksia mobiiliystävälliseen suuntaan.

Uudistus oli tervetullut mobiilikäyttäjien keskuudessa, sillä mobiiliystävällisemmät sivut tarjoavat halutun tiedon helpommin ja nopeammin.

Kun mobiilikäyttäjällä on ostohousut jalassa, sivujen mobiiliyhteensopivuus on keskeinen asia kauppojen kotiuttamisessa.

Jos mobiililaitteella selaaminen osoittautuu hankalaksi, tarvitaan vain yksi painallus ja asiakas löytää tiensä mobiiliyhteensopivalle kilpailijalle.

Seuraatko mobiilia?

Perinteisiä tietokoneita käyttävillä ostoprosentti verkkokaupassa voi olla esimerkiksi 12%, tablet-käyttäjillä 8.5% ja kännyköillä kauppaa selaavilla ainoastaan 2.5%.

Oletko seurannut tai tutkinut kävijäseurannasta miten voimakasta mobiilikäytön kasvu on ollut?

Nopealla vilkaisulla muutamiin verkkokauppoihin nähdään, että mobiilikäyttäjien osuuden kasvu viime vuosina lasketaan sadoissa prosenteissa. Joitkin kauppoja tutkimalla nähdään, että muutama vuosi sitten mobiilikäyttäjiä oli tyypillisesti 10-15%, nyt määrä on kivunnut jo yli 50 prosentin.


Olisiko aika tarkistaa teidän verkkokaupan tai -sivujen toimivuus mobiililaitteilla?

Mobiililaiteyhteensopivuutta voit tarkistaa esimerkiksi Googlen Mobile-Friendly Testin -avulla tai tukia Googlen Webmaster Toolsista

Tarjoamme veloituksettoman analyysin verkkokaupan tai -sivuston mobiilitoimivuudesta - kysy lisää!

Joomla SEF URLs by Artio

Palvelut