Web-analytiikka  tarkoittaa verkkopalvelun kävijävirran mittaamista ja analysointia. Web-analytiikalla selvität mitä asiakkaasi etsivät ja löytyykö haluttu asia valikoimistasi.

Web-analytiikka tulisi olla kaiken verkossa toimimisen perusta. Analytiikan avulla kävijät ja asiakkaat opitaan tuntemaan tarkemmin ja verkkopalvelua voidaan kehittää timanttiseksi sen pohjalta.

Mihin web-analytiikka voidaan hyödyntää?

Mainosten tuoton mittaamiseen - Mitkä mainokset toimivat ja mitkä eivät? Paljonko mainoskampanja tuotti? Mikä oli asiakaskohtainen kontaktihinta? 

Kysynnän selvittämiseen - Etsivätkö asiakkaat tuotetta, jota verkkokaupan valikoimasta ei (vielä) löydy? 

Keskeisiin avainmittareihin - Paljonko verkkokaupan keskiostos on, miten se on kehittynyt? Montako vierailua kävijät tekevät ennen tilaamista? Mistä kävijät saapuvat?

Asiakaspalvelun tehostamiseen - Mitä asiakkaasi kysyvät eniten? Millaisia vastauksia sivustolta tulisi löytyä, jotta yhteydenotot asiakaspalveluun minimoituisi?

Myynnin kasvattamiseen - Millaisilla asioilla voin parantaa sivustoa ja asiakaskokemusta?

Miksi web-analytiikka on tärkeää?

Web-analytiikka tulisi olla kaiken verkossa tehtävien päätösten tukena tai pohjana. 

Web-analytiikka kertoo missä menee pieleen. Jos esimerkiksi suurinosa liikenteestäsi tulee maksetun mainonnan kautta, hakukonenäkyvyydessä on todennäköisesti jotain vikaa ja joudut ostamaan kävijät. Tämän tiedon pohjalta osaat tehdä tarvittavat korjausliikkeet.

Web-analytiikka mahdollistaa verkkosivuston kehittämisen toimivaksi kokonaisuudeksi. Web-analytiikan avulla suunta ei enää ole hukassa, vaan huomaat pian matkaavasi kohti haluttuja päämääriä ja suurempaa kassavirtaa.

Soita Tommille 0408205088 ja kysy rohkeasti lisää!

Joomla SEF URLs by Artio

Palvelut